Курс за правоспособни лица по кадастър ще се проведе на 18-19.03.2023 г.

Организаторите от СГЗБ, УАСГ, КИИП и МГУ уведомяват, че следващият курс за поддържане и повишаване на квалификацията на правоспособни лица по кадастър съгласно чл. 20 (4) на ЗКИР ще се проведе на 18 и 19 март 2023 г. Лектори ще бъдат адв. Емилия Ангелова, доц. д-р инж. Христо Дечев, Катерина Крумова от ИТ отдела на АГКК и инж. Красимир Методиев. С цел да се осигури възможност за участие на повече правоспособни лица по кадастър от различни региони на страната курсът ще се проведе онлайн в платформата Zoom. Връзки за конферентните срещи ще бъдат изпратени своевременно на желаещите да се включат в курса.

Повече информация и регистрационна форма за записване може да видите на платформата за обучение на следната връзка: https://www.educad.geodesy-union.org/#/courses

Следват указания към курсистите:

Ако сте нов потребител, открийте свой профил на сайта с верен и актуален личен, а не общ имейл адрес. Поддържайте пощенската си кутия в изправност, за да можете да получавате писма – не бива да е препълнена. Преглеждайте и папката за спам.
При вписване на имената си ползвайте кирилица, но главни букви само на първа позиция.
Изисква се личният ви номер за правоспособност, издаден единствено и само от АГКК за физическо лице! Важно е да си го проверите тук: https://www.cadastre.bg/sites/default/files/documents/PravospLica/persons.xlsx.

След това е необходимо да се запишете/регистрирате за конкретния курс:
https://educad.geodesy-union.org/#/coursesнезависимо дали участвате онлайн в реално време, или със самообучение. Не подминавайте полето за данни за фактура.

После попълнете и формуляра за удостоверение: https://educad.geodesy-union.org/#/certificate.
За населеното място, където сте роден(а), посочете и областта. НЕ пишете само с главни букви :). Проверявайте личните си данни – каквото попълните, това ще излезе в удостоверението ви, което УАСГ ще издаде. Моля вписвайте всичко във всички формуляри, не оставяйте за по-късно. Попълнете ги само веднъж. Ако нещо сгрешите или е необходимо да добавите, само тогава повторете. Многократно попълване на формуляра за удостоверение не ви осигурява по-бързо изготвяне на документа :).

Подробности за плащане и фактура ще откриете тук: https://geodesy-union.org/?page_id=2253Цената за участие е 180 лв. Задължително впишете за кого плащате!

Краен срок за записване и плащане: 16 март, четвъртък. 

При самообучение също трябва да се запишете ПРЕДИ КУРС. На обявената двудневна дата обучението ще се проведе при минимум 15 записани участници. Ако няма достатъчно желаещи, курсът се прехвърля на следваща дата до събиране на кворум. От организационна и човешка гледна точка ви препоръчваме да се запишете по-отрано – не в последния момент. Не се паникьосвайте – ще има чудесни курсове и по-нататък!

Заредете се с търпение! След курса и официалния тест удостоверенията могат да се забавят повече от обичайното :). Всичко ще приключи благополучно!

От организаторите

Posted in:
About the Author

Иван Калчев

Председател на СГЗБ