Световен ден на Геодезиста – 21.03.2023г.

Геодезическите институции и неправителствени организации АГКК, СГЗБ, КИГ, КИИП и АГФ организират за поредна година тържествено отбелязване на Световния ден на геодезиста по инициатива на Съвета на европейските геодезисти CLGE и Международната федерация на геодезистите FIG.

CLGE определи тази година тържеството да е посветено на дейността на двама известни френски геодезиста – ЖАН БАТИСТ ДЕЛАМБРЕ И ПИЕР ФРАНСОА МЕШЕН.

Тържеството ще се проведе на 21.03.2023г. от 16:00 часа в Националния музей “Земята и Хората”, гр. София, бул. “Черни връх” № 4.

Форумът ще се проведе по следната програма:

Всички колеги са добре дошли на празника!

Международните ни партньори от CLGE и FIG организират отбелязване на Световния ден на геодезиста със тържествена сесия в гр. Париж, Франция, на която домакин ще бъде Френската организация на геодезистите и Федерацията на геодезистите франкофони. Събитието ще се излъчва он-лайн, организирано в две сесии – от 09:00 часа (08:00АМ централно европейско време) и 21:00 часа (08:00PM централно европейско време) на 21.03.2023г. Желаещите да проследят он-лайн церемонията могат да намерят повече информация в официалното писмо от CLGE по-долу:

От организаторите

Posted in:
About the Author

Иван Калчев

Председател на СГЗБ