Честит Глобален ден на Геодезиста – 2020!

Уважаеми колеги, геодезисти на България,

От името на ръководството на Съюза на геодезистите и земеустроителите в България Ви поздравявам по случай Глобалния ден на геодезиста – 21.03.2020!

На този ден за поредна година отбелязваме в глобален мащаб празника на нашата древна и млада, фундаментална и иновативна, обществено значима и обичана от нас професия.

Преди всичко пожелавам на всички Вас, близките и семействата Ви да сте здрави!

В настоящата ситуация на обявено извънредно положение трябва да отбележим, че Геодезията е една от многото професии, които не могат да се практикуват от вкъщи и дистанционно (с изключение на дистанционните методи, но и при тях трябва да поработим на полето). Поради това продължителното ограничаване на възможностите ни да работим би се отразило осезаемо на цялото ни съсловие. Да си пожелаем бързо и заедно да преодолеем поредното житейско предизвикателство!

За разлика от предходни години празненства и срещи сега не са уместни. Въпреки това Ви приканвам да запазим духът на празника! След като Светът се върне в рамките на нормалността ние пак ще сме професионалистите, които са готови да се справят със своите ангажименти, отговорности и предизвикателства!

Честит празник и наздраве!

д-р инж. Иван Калчев

Председател на

Съюза на геодезистите и

Земеустроителите в България

Posted in:
About the Author

Иван Калчев

Председател на СГЗБ