СГЗБ организира посещение на XXVI конгрес на FIG в Истанбул

От 06 до 11 май 2018 г. в Истанбул (Турция) ще се проведе XXVI международен конгрес и Генерална асамблея на Международната федерация на геодезистите (FIG).

За тази една седмица организаторите на конгреса предлагат богата програма от интересни пленарни и технически сесии, специализирани семинари (workshops), техническа изложба на геодезически технологии и множество придружаващи събития и социални функции. В техническата програма са предвидени над 500 презентации в областта на геодезията, включително за добри практики и нови изследвания.

По време на Генералната асамблея на FIG националните представители тази година ще проведат избор за нови Президент, Вице президент и ръководители на комисии за следващия период 2019-2022.

В международната организация членоват представители на широк спектър професионалисти от глобалното семейство на геодезистите,  специалисти по кадастър, оценки на недвижими имоти, картография, геопространствени данни и конгреса на FIG е място за вдъхновяване на нови изследвания, споделяне на опит и добри практики, нови начини за изпълнение на професионални ангажименти, за срещи със стари и нови приятели и колеги от целия Свят с цел създаване на нови и укрепване на съществуващи връзки в една уникална глобална професионална мрежа.

По време на четирите дни на Конгреса ще има пакети от програми със сесии във всички аспекти на геодезическата наука и практика. Опитът от предходни години показва, че участниците в когресите на FIG се разпределят както следва:

–  1/3 са представители на частния сектор

–  1/3 са представители на държавния и публичния сектор

– 1/3 идват от научните и академични среди.

Така се дава уникална възможност да се срещнат най-добрите и от трите свята!

Младите геодезисти ще формират бъдещето на професията. Специална покана се отправя към тях да участват в 4-та Конференция на младите геодезисти на 5-6 май 2018, за което е предвидена специална отстъпка на таксите за участие и в двете събития.

Повече информация и подробности за програмата и организацията на Конгреса можете да прочетете на интернет страницата на събитието.

Съюзът на геодезистите и земеустроителите в България (СГЗБ), като член на FIG от България организира посещение в Истанбул по повод на провеждащия се конгрес на международната организация и придружаващите го събития. За целта СГЗБ организира екскурзия до Истанбул на 9, 10 и 11 май, като освен богатата туристическа програма ще се осигури възможност за посещение на конгресния център (с индивидуално заплащане на такса правоучастие по желание), както и ше се организира среща с колеги от организаията на геодезистите в Турия.

Повече информация за организираното от СГЗБ посещение на Истанбул можете да намерите тук:
Предложение за посещение на Конгрес на FIG – Истанбул 2018

Надяваме се да привлечем Вашето внимание и да съпреживеем вълнуващи мигове!

За справки и записвания се обръщайте към инж. Иванка Колева, секретар СГЗБ, 0889731838.

Posted in:
About the Author

Иван Калчев

Председател на СГЗБ