• aside

VI МЛАДЕЖКИ СЕМИНАР 2016: „ГЕОДЕЗИЯТА И ПЪТЕШЕСТВИЯТА“

На 19 април 2016г. от 16.00 ч. в зала 318 в Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) се проведе VI младежки семинар по геодезия,  организиран от Младежката секция към Съюза на геодезистите и земеустроителите в България (СГЗБ) и Университета по архитектура, строителство и геодезия, съвместно с Федерацията на научно-техническите съюзи (ФНТС) и с подкрепата на ГИС София. Темата на семинара беше: „Геодезията и пътешествията“.

В препълнената зала присъстваха ученици, студенти, преподаватели, служители и колеги от фирми и институции. Приятна изненада беше присъствието на проф. Христо Пимпирев, доайен на българската антарктическа програма. На събитието като гост присъстваше и инж. Невена Дончева, представител на ФНТС.

DSC_0633 DSC_0672 DSC_0645 DSC_0700

Д-р инж. Кирил Стоянов, заместник-председател на СГЗБ, откри семинара, поднесе поздравления към присъстващите,  a  проф. д-р инж. Елена Пенева – декан на геодезическия факултет и д-р инж. Иван Калчев – Председател на СГЗБ,  поднесоха поздравления към аудиторията и организаторите на семинара.

DSC_0642 DSC_0654 DSC_0657

Изнесени бяха три доклада :

  • „Моите пътешествия – геодезия, геофизика, екзотика“ – проф. д-р Бойко Рангелов;
  • „Из Сахара и Камбоджа с GPS” – ас. д-р инж. Аспарух Камбуров;
  • „Антарктида – Експедиция 2016“ – доц. д-р инж. Борислав Александров;

DSC_0667 DSC_0680 DSC_0694

Събитието продължи с обявяването на резултатите от конкурса за есе на тема: „Светът на геодезията през моите очи“. Девет бяха есетата, които се бориха за награда, а техните автори са: Борислав Димитров, Елеонора Николова, Стефан Пеев, Ивета Костова, Борислав Колачев, Деян Сосеров, Иванка Луканова, Яна Стаменова, Росен Иванов.

Резултатите от проведения конкурс са както следва:
1-во място: Елеонора Николова – с награда 500,00 лв.;
2-ро място: Борислав Колачев – с награда външен хард диск;
3-то място: Деян Сосеров – с награда дигитална фоторамка.

DSC_0703

Есетата на победителите можете да прочетете тук:

  1. Елеонора Георгиева Николова – Eсе_Светът на геодезията през моите очи
  2. Борислав Колачев – Светът на геодезията през моите очи
  3. Деян Сосеров – Светът на геодезията през моите очи

Всички участници в конкурса, по решение на ръководството на Съюза, получиха правото при желание да станат членове на организацията през 2016 г., както и абонамент за списание „Геодезия, картография, земеустройство“. Всички участници в конкурса бяха наградени от ГИС София и геодезическа фирма „Гео-Иванов“ООД .

Специални благодарности за подкрепата в подготовката и провеждането на младежкия семинар отправяме към доц. д-р инж. Мая Илиева, която помогна въпреки големите си ангажименти!

Специални благодарности и за инж. Веселка Дишева, Управител на „ГИС-София” ЕООД, която не за пръв път подкрепя инициативите на Съюза! Благодарим и на инж. Марио Иванов за оказаната подкрепа!

От организаторите.

Вашият коментар