ТЪРЖЕСТВЕНО ЧЕСТВАНЕ НА ДЕНЯ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ГЕОДЕЗИСТ И ГЕОИНФОРМАТИК – 2016

На 23 март 2016 г., за пета поредна година в България се отбеляза Денят на европейския геодезист и геоинформатик. Събитието се провежда по инициатива на Европейския комитет по геодезия (СLGE) и бе организирано от Съюза на геодезистите и земеустроителите в България (СГЗБ) – член на СLGE. За патрон за 2016 г. бе определен хърватският учен, философ и поет Руджер Йосип Бошкович.

За втоDSC_0396ра поредна година тържеството се проведе в музея „Земята и хората“. Присъстваха над сто души, сред които инж. Светослав Наков – изпълнителен ди
ректор на АГКК, инж. Николай Главинчев – председател на КИИП- секция „Геодезия”, инж. Валентин Йовев – председател на КИГ, инж. Николай Киров – председател на АГФ, проф. Славейко Господинов – заместник- ректор на УАСГ, проф. Елена Пенева – декан на Геодезическия факултет и др. На събитието присъстваха и млади специалисти и студенти от УАСГ и МГУ „Св. Иван Рилски“, ветерани, преподаватели, служители на Агенцията по геодезия, картография и кадастър, колеги от фирми и институции.
DSC_0400 DSC_0408 DSC_0473

DSC_0403Честването беше открито от д-р инж. Иван Калчев, председател на Съюза на геодезистите и земеустроителите в България. Приветствия поднесе и изпълнителният директор на Агенцията по геодезия, картография и кадастър – инж. Светослав Наков.

 

 

 

 

DSC_0420Проф. Георги Вълев представи есе за живота и делото на Руджер Бошкович. Есето е  поместено в брой 1-2/2016 г. на списание “Геодезия, картография, земеустройство“  (ГКЗ).

 

 

 

 

DSC_0426Презентация за XXIV Българска експедиция в Антарктика представи преподавателят от УАСГ – асист. инж. Юри Цановски. Той запозна аудиторията с проблемите и приключенията по време на експедицията и постигнатите резултати.

 

 

 

 

Д-р инж. Иван Калчев, обобщи постигнатите резултати от проведения на 6 февруари 2016 г. Първи геодезически събор.

След това бяха връчени членски карти на нови членове на Съюза.

Преди събитието, присъстващите имаха възможност да разгледат експонатите в музея.

DSC_0389 DSC_0390 DSC_0392

Тържественото честване приключи с коктейл, а самото събитие премина  весело, с приятни срещи и разговори между присъстващите.

DSC_0464

Специални благодарности за провеждането на тържеството и коктейла заслужава инж. Иван Андреев, зам. председател на СГЗБ.

DSC_0402

Вашият коментар