Курсове за правоспособни лица по кадастър ще се проведат на 14-15 и 28-29 май 2022 г.

Вследствие на обявеното прекратяване на извънредната епидемична обстановка в страната АГКК уведоми, че при внасяне на проекти за изменение на КККР ще се следи за изпълнението на задължението на правоспособните лица да преминават курс за поддържане и повишаване на професионалната квалификация съгласно разпоредбата на чл. 75, ал. 11 от Наредба № РД-02-20-5 от 15.12.2016 г. за съдържанието, създаването и поддържането на кадастралната карта и кадастралните регистри, във връзка с чл. 20, ал. 4 ЗКИР. (https://www.cadastre.bg/news/vazhno-sobschenie-za-licata-pravosposobni-da-izvrshvat-deynosti-po-kadastar).

За да отговорят на очаквания повишен интерес за участие в обучения, организаторите от СГЗБ, УАСГ, КИИП и МГУ обявяват курсове на 14-15 и 28-29 май 2022 г.

Опитът от отминалите 5 курса показва, че онлайн форматът се възприема като най-удобен, за да се осигури участие на правоспособни лица по кадастър от различни региони на страната, така че и тези два курса ще се проведат по тази начин.

Всички желаещи могат да се запишат за участие на платформата за обучение www.educad.geodesy-union.org.

Следват указания към курсистите:

Ако сте нов потребител, открийте свой профил на сайта с верен и актуален личен, а не общ имейл адрес. Поддържайте пощенската си кутия в изправност, за да можете да получавате писма – не бива да е препълнена. Преглеждайте и папката за спам.
При вписване на имената си ползвайте кирилица, но главни букви само на първа позиция.
Изисква се личният ви номер за правоспособност, издаден единствено и само от АГКК за физическо лице! Важно е да си го проверите тук: https://www.cadastre.bg/sites/default/files/documents/PravospLica/persons.xlsx.

След това, както споменахме, е необходимо да се запишете/регистрирате за конкретния курсhttps://educad.geodesy-union.org/#/courses, независимо дали участвате онлайн, със самообучение или само тест. Не подминавайте полето за данни за фактура.

После попълнете и формуляра за удостоверение: https://educad.geodesy-union.org/#/certificate.
За населеното място, където сте роден(а), посочете и областта. НЕ пишете само с главни букви :). Проверявайте личните си данни – каквото попълните, това ще излезе в удостоверението ви. Моля вписвайте всичко във всички формуляри, не оставяйте за по-късно.

Подробности за плащане и фактура ще откриете тук: https://geodesy-union.org/?page_id=2253Цената за участие е 180 лв.

Краен срок за записване и плащане за първия майски курс: 11 май, сряда. 
Краен срок за записване и плащане за втория майски курс: 26 май, четвъртък. 
Заявки и плащания, направени след 11 май, ще бъдат прехвърлени за курса, който ще стартира на 28 май.

Ако участвате само с тест след курс, също трябва да се запишете ПРЕДИ КУРС. От организационна и човешка гледна точка ви препоръчваме да се запишете по-отрано – не в последния момент. Не се паникьосвайте – ще има чудесни курсове и по-нататък!

Заредете се с търпение! След курса и официалния тест удостоверенията могат да се забавят повече от обичайното :). Всичко ще приключи благополучно!

От организаторите.

Posted in:
About the Author

Иван Калчев

Председател на СГЗБ