СГЗБ организира посещение на Техническия университет в Истанбул за XXIX Международен симпозиум

Организационният комитет на XXIX Международен симпозиум

“СЪВРЕМЕННИТЕ ТЕХНОЛОГИИ, ОБРАЗОВАНИЕТО И ПРОФЕСИОНАЛНАТА ПРАКТИКА
В ГЕОДЕЗИЯТА И СВЪРЗАНИТЕ С НЕЯ ОБЛАСТИ“

съобщава, че е удължен срока за подаване на абстракти на доклади до 16.10.2019г.

Напомняме, че традиционното научно-техническо събитие ще се проведе на 05-06.11.2019г. в Истанбул, Турция в кампуса на Техническия университет в Истанбул (виж тук).

Местният организационен комитет в Истанбул създаде специална интернет страница за събитието, на която е публикувана подробна информация за симпозиума.

Приканваме всички желаещи да участват в XXIX Международния симпозиум на СГЗБ в Истанбул с доклади или като посетители да се регистрират навреме, като за целта могат да използват он-лайн регистрационната форма.

Форма за подготовка на абстракти за доклади може да се изтегли от тук.

Участието в XXIX Международен симпозиум е без такси! Официалният език на събитието е английски.
По-важните срокове са следните:

  • Подаване на абстракти: 16 октомври 2019г.
  • Регистрация: до 04 ноември 2019г.
  • Подаване на пълни доклади: 06 ноември 2019г.

СГЗБ предлага организирано пътуване до Истанбул за симпозиума. Възможни са два варианта:
1. Пътуване с влак София – Истанбул (Халкали) и обратно. Предлага се тръгване от Централна гара София на 03.11.2019г. в 21:10 часа и пристигане в Халкали в 08:30 на 04.11.2019г. с включен трансфер до Истанбул с автобус в 09:30 часа. Срокът на билет отиване и връщане е 1 месец, което дава възможност за гъвкавост при индивидуални желания за определяне на дата на връщане на всеки участник. Цената на билет в едната посока е 36.18лв (втора класа) плюс 29.34лв за спално място или 18.38лв за кушет вагон. Поради ограничения брой спални места е необходимо желаещите да подадат зявка към инж. Иванка Колева – секретар на СГЗБ най-късно до 18.10.2019г. Повече информация за цени на билети и други условия за пътуване с влак може да се намерят на следния линк на БДЖ.
2. В случай, че броя на желаещите да пътуват организирано е много малък или много голям ще бъде осигурен автобусен транспорт от София до Истанбул и обратно.

Настаняването в Истанбул може също да се осъществи организирано за ограничен брой места в кампуса на Университета в Yılmaz Akdoruk Guest House с цена 80 турски лири (без включени закуска или вечеря) за нощувка. Индивидуално всеки може да намери информация за някои от възможностите, представени на сайта на събитието в секцията ACCOMODATION. В района на кампуса на Техническият университет в Истанбул (4. Levent) съществуват и много други възможности за настаняване, които могат да се проверят чрез booking.com или airbnb и са удобни за пътуване с метро до една спирка.

Уважаеми колеги, нека заедно продължим традицията, която вече 29 поредни години ни събира за да споделяме нашите научни и практически постижения и опит!

От организционния комитет.

Posted in:
About the Author

Иван Калчев

Председател на СГЗБ